sofya

/ 2
bulgaristan' ın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir genel olarak ucuz olsa da özellikle içki , kahve ve sigara çok ucuzdur. komünist rejiminin etkisini ve bir çok osmanlı mimarisini görmeniz mümkün. İnsanları biraz soğuk kanlıdır. şehirde sanki herkes işini gönülsüz yapıyor havası var. burada tren garına gidip tren saatini görevliye sorsanız alacağınız cevap bilmiyorumdur. gezi sırasında kime bir şey sormamız gerekse aldığımız cevap hep bilmiyorum oldu. bilmediklerinden değil sadece cevaplamakla uğraşmak istemediklerinden.
Avrupa'ya kazara girmiş Bulgaristan'ın başkentidir. Fakirlik ve rutubet kokusu eşliğinde gezerek 1 saate tüm görülmesi gereken yerleri görebilirsiniz. Kayak için güzel tesisleri var o ayrı bi mesele.
yılbaşı için gidip 2 gece 3 gün kalıp çok eğlendiğim şehir. ben yola çıkarken hep çok heyecanlanıyorum yeni bir yer göreceğim için, ve pozitif enerjiyle gidip döndüğüm için de her yeri çok beğeniyorum. eğer siz de benim gibi eleştirmek için yola çıkanlardan değilseniz çok sevebilirsiniz. geniş sokakları, tatlı kahvecileri (memento cafe şiddetle tavsiye edilir), restoranların değişik iç mekan dekorasyonları, eskişehir gibi şehrin çeşitli yerlerindeki heykelleri, ucuzluğu ve yakınlığı sebebiyle tercih edilebilir. biz metro turizm kullanarak gidip geldik, çok da memnun kaldık. hazırda schengeniniz varsa mutlaka değerlendirin.
İlkokulda Hayat Bilgisi kitaplarında troleybüs olarak geçen taşıtın halen çalıştığı, insanların 80'lerde olduğu gibi giyinip saç-baş yaptırdığı, paçalarından fakirlik akan Bulgaristan'ın başkenti. Yine de farklı kültürleri görme anlamında gezmeye değer. Üstelik başka kaç başkentte termal suyun sebil olarak çeşmeden aktığını gördünüz?
ilk günümüzde ırkçı bir saldırıya maruz kaldığımız şehir
Şehirde bolca türk bulunur, ayrıca sağda solda cigara içen tipler, garip küçük kumarhanelere rastlayacağız bulgarista'nın başkenti ve en büyük şehridir.

Not: güzel butik cafeleri ve barlarına uğramayı unutmayın. Kışın gidiyorsanız ünlü kayak merkezleri ve otelleri bulunmaktadır.
bildiğim kadarıyla bolca türk bulunan, çok fazla türk öğrenciye de ev sahipliği yapan, alkol, gece hayatı konusunda da oldukça ucuz bulgaristan'ın başkenti.
yaklaşık bir buçuk ay kadar yaşadığım, bulgaristan'ın başkentidir. eğer uzun süreli kalıyorsanız türklere karşı ırkçılığın yüksek bir boyutta olduğunu anlarsınız. gece hayatı güzeldir, ancak bazı barların giriş fiyatı yüksektir, ingilizce konuşursanız içki fiyatları da yükselebilir. ingilizce bilme oranı düşüktür, her tabelada ingilizce bulamayabilirsiniz, alfabeden de anlamanız mümkün değildir, beden dili önem taşır. yaşlı bulgar vatandaşlara pek bulaşmamak lazım, zira kim olduğunuzun bir önemi olmadan azarlarlar. yine de corona olmasa döner miydim? sanmam. kurulan arkadaşlıklar ve eğlence çok büyük bir dilimi kaplıyor.
yediğim en lezzetli pizzayı yediğim yerdir. hem de italya'da kazık üstüne kazık yiyip bi tane güzel pizza yiyemedikten sonra düşmüştü yolum buraya. hiç beklentim yokken italyadakilerin 5te 1i fiyatına yediğim o pizzayı hala unutamıyorum
/ 2