tiramisu

İtalyada yenmesi gereken kavanoz içinde servis edilen muhteşem tatlı tiramisu - ertsem-tXuxk Roma- Prati de Amalfi Restorant . Şiddetle tavsiye ediyorum çok güzeldi.
boşverin labneyle yapmayı. en iyi tiramisu mascarpone peyniriyle olur tadından yenmez.
ameretto likörü, yumurta, mascorpone, şeker, espresso, savoiardi bisküvileri ve kakaodan oluşan italyan tatlısıdır.
Daha küçükken ilk teyzemde yediğim ve teyze ben bu kahveli keki çok sevdim bir dilim daha verirmisin diye sorduğumda benden küçük kuzenimin o kahveli kek değil tiramisu bir kere diye bana ekşici ayarı vermesi ile tanıştığım en sevdiğim tatlı.
Hem konyakla yapılanı hem ise kavanozda servis edileni makbul olan bir tatlı çeşididir
Pompii'den art arda iki üç tane gömülen, İtalya mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir.
roma'da "pompi'de" yenilmesi gereken, ilkini yedikten sonra bunun çileklisi, fıstıklısı, muzlusu mu varmış sorusunun ardından hepsinin tadına bakılan meşhur italyan tatlısı. Vaktiniz varsa re di roma'daki pompiye gidin. ispanyol merdivenlerinde olandan çok daha fazla çeşit var. yalnız dikkat pazartesileri kapalı.
aslen "beni yukarıya cek" anlamına gelen tirarmi su kelimesinden türetilen bir ismi olan güzel bir tatlıdır kendisi. ve evet söylenmiş ama roma'ya giderseniz pompi'de çileklisinden tatmadan dönmeyiniz. ama bu çilekli fıstıklı tiramisuları italyan arkadaşlarınızın yanında yemeyiz, onlar saçma hatta tiramisuya saygısızca buluyorlar.