tren kazası

kara yollarına göre kaza sayısı daha azdır. trafik kazalarında 1 ayda ölenlerin sayısıyla tren kazalarında 70 yılda ölenler daha azdır. kazaların çoğu yetersiz bakım ve ihmal yüzünden olmaktadır.
Şu aralar yaşadığımız kazanın sebebi rayların altındaki havalandırma menfezleri ile birlikte toprağın kaymasından dolayı olduğu belirlenmiştie. Yani sonuç bakımsızlık ve ihmarkarlık
Tren yollarında yağışlı hava Menfezlerin yapısı bakımı ve dayanımını hesaplamanın ne kadar onemli bir konu olduğunu gördük. Birde ray bakım sorumluları ne kadar büyük iş yapıyor onuda anlamış olduk. Youtube de izlemiştim ibrahim çivici ray bakım sorumlusu çok duygulandırmıştı haftada 75 km yol yuruyerek mıntıkasındaki tüm rayları tek tek kontrol ediyordu. Bu insanların ne kadar önemli bir iş yaptığı anlaşılıyor.
kaza değil göz göre göre ölüm. ortada ciddi bir ihmal var. yağış sonrası toprak kayması sebebiyle trenin raydan çıkması sebep değil sonuçtur. sebebi ise az maliyet çok kazanç düşüncesidir, kâr hırsıdır, insan canını hiçe saymaktır. Çok canımız yandı, kaybettiklerimize rahmet yaralılara şifa yakınlarına sabır diliyorum.