türkiye kart

Metrodan müzeye ve taksiden uçağa kadar Türkiye’nin tamamında geçerli olacak ‘Türkiye Kart’ projesiyle ilgili Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, “Şu anda Türkiye Kart’a benzer sistemler dünyada 3-4 ülkede kullanılıyor. Biz de bu sistemi dünya üzerinde başarıyla kullanan ilk ülkeler arasına gireceğiz” dedi

haber linki
mantıklı ama altında bir bit yeniği yattığını düşündüğüm yatırımdır.
Özellikle toplu taşımanın tek kart ile hallolması büyük fayda sağlayacaktır. cep şubeden internet ile takip edebilmek, bakiye yükleyebilmek şarttır zaten. Bu kart gelmeden önce de şu istanbul kartlara gelse keşke şu özellik. saçma sapan yerlerde akbil doldurma yeri de bulamıyoruz, atm de.
yapılır ve tamamen işler hale getirilebilir ise bizim gibi sık sık şehir değiştiren insanlar için çok büyük kolaylık olacağını düşündüğüm projedir.
Uygulanırsa gezginler için tadından yenmez bir proje olacaktır.
gayet şukela bi düşüncedir.

sistemin oturması tabi ki zaman alacaktır. sistemde tam güvenlik ve kullanılabilirlik sağlandıktan sonra bunun bir üstü bu kartın önce dünyanın belirli yerlerinde sonra tüm dünyada geçmesini sağlamaktadır.

şu an hükümetimiz inkar aşamasında olsa da ileride yapılacak bir kriptopara entegrasyonu ile daha da güzel olabilir.
Uygulama güzel yapılabilirse tabiki çok faydalı olacaktır. Ancak sistemler her zaman insanlar tarafından vasat hale getiriliyor. Umarım başına böyle bişey gelmez