türkiye'de görülmesi gereken yerler

/ 5
Bu başlıkta gerekirse koordinat verecek kadar kesin olalım.

Herkes çevresindeki görülmeye değer, tarihi ve doğal zenginliğe sahip köy ve beldeleri yazın. şehirden kaçıp kafa dinlemek, içine temiz oksijen çekmek isteyen, gitmişken biraz da tarihe tanıklık edip bölgenin yerel lezzetlerinden faydalanmak isteyen herkes bu başlıktan faydalansın. Yazdığımız yerlerle ilgili il ve ilçe bilgilerini da mutlaka yazalım. Son olarak da neden gitmemiz gerek? Bununla ilgili de 2-3 cümle yazarsak çok güzel olur.

Birgi - Ödemiş/İzmir, Aydınoğlu Beyliğinin başkenti. Doğası, konakları ve insanlarıyla görmeye kesinlikle değer bir belde. Trtdeki yeşil deniz dizisinin çekimleri bu beldede yapılmıştır. Aydınoğlu mehmetbey camii, Çakırağa konağı başka yerlerde göremeyeceğiniz detaylar barındırır.
Artvin-Şavşat, ve Karagöl çevresindeki tüm köyler. İmkanınız varsa gönüllü bir iş bulun, biraz huzur iyidir.
Herkesin hayalinde vardır: insanların mutlu olduğu, özgürce hareket edilebilen, huzurlu, sakin küçük bir şehirde yaşamak. İşte o şehir Çanakkale. Hem doğasının güzelliğiyle hem de insanının güzelliğiyle sizi ütopyada bir yolculuğa çıkartır.
Cumalıkızık - Bursa : Tarihi evleri , hamamları vb yapılarla beraber görünüm olarak muhteşem bir yer .Unesco tarafından da dünya miras listesine giren bu küçük güzel yerin gezilip görülmesini isterim. Halk tarafından köy içinde satılan güzel hediyelik eşyalar , kahvaltı salonları da mevcuttur.
Bursa'da uluabat gölünde bulunan yarımadadaki gölyazı köyüne bakmakta fayda var. tarihi roma dönemine kadar gidiyor
karadeniz yaylaları, ama hangisi derseniz rizeden başlamak lazım.
çamlıhemşine varınca moy'un kafeye bir uğrayın ardından yol ikiye ayrılır ayderi es geçin derim. çinçivada selçuk abinin pansiyonu fırtına da yada karşıda sisi de evrim ve gülcay ile sohbetin tadına varmak için bir gece soluklanın. sabah kalkınca fırtına deresinin sesini dinleyin. yol çinçivadan pokut'a çıkarsa mutlaka platoda mola verin. yasemin size ev yapımı pek çok şeyi ikram eder. yine çinçivadan sonra zikaleyi geçince yol çat ya da gitoya götürür sizi. gito yaylaların şahı diyebiliriz. nam-ı diğer bulutlar ülkesi. karadeniz de bir gito var gito da bir de koçira. koçira'nın anlamı evde bekleyen evi bekleyen kişi demek . her neyse bu pansiyon sürekli doludur. rezervasyon 1-2 hafta önceden yapılsa da yaylada çadır atılacak yerler mevcut. ama koçira karadenizin insan sıcağına merhaba demektir.
gitoya kadar gitmişken ambarlı yaylasına çıkıp buzul göllerine de yürümelisiniz mutlaka.
Van önemli bir destinasyon. Şöyleki bünyesinde hem travertenler hem peribacaları hem de gölün üzerinde giden bir tren hattını barındırır. İran'a komşu olması da cabası.
burdurun yeşilova ilçesindeki salda gölü

kesinlikle görülmesi gereken muazzam yerlerden gerek insanları gerek doğal güzellikleriyle...

daha bakireliği bozulmamışken gidin!
antalya'nın kuzeybatısında güllük dağı milli parkında bulunan termessos antik kenti de bunlardan biridir.helen ve roma kültürüne ait eserler görebilirsiniz ve tiyatrosundan baktığınızda inanılmaz bir manzarası var.tavsiyem özellikle kız arkadaşınızla gidiyorsanız yanınızda bir şişede şarap götürün.
Erzincan Yedigöller. Daha gitmedim ama en yakın sürede gidip gruba post açıcam
/ 5