türkiye'de spor kültürünün olmaması

/ 2
İnsanların büyük bir çoğunluğunun yağlı olmasının sebebidir. Bu durum başta kalp sorunları olmak üzere birçok sağlık sorunlarına zemin hazırlamaktadır. spor yapıp sağlıklı beslenmek, vücudunuza güzel bir görünüm katmakla beraber ruhsal açıdan da sizi güçlü kılar, benlik saygınızı arttırır. spor yapın dostlar
türkiye de spor kültürü holiganlaşma yolundadır insanları tuttuğu takımlar için ölümü göze alcak duruma getirip hayattan uzak tutmak mantık örneğin fenerbahçe'nin şike olayında 1 sene boyunca haberler de sadece bu konu vardı herkes bunu konuşuyordu o zaman dilimin de ülkenin ve siyasi hareketlerden kimsenin ruhu duymadan alınan borçlar çıkarılan kararlar ses getirmedi bile ...
olmadığı gibi desteklenmiyor da.Özellikle doğu'da kendi şartlarıyla, o kısıtlı imkanlarla çalışıp olimpiyatlara katılan sporculara üzülüyorum.Sonra çıkıp da bu gurur hepimizin nidaları atılıyor.Hayır efendim, o gurur hepimizin falan değil bundan kendimize zerre pay çıkartamayız.Yardım etmemişsin, elinden tutmamışsın, gerekli malzemeyi temin etmemişsin sonra başarısının üstüne konmuşsun oh ne ala memleket.
Beden eğitimi derslerinden kendini belli eden bir durumdur. Okul takımlarına teşvik yoktur. Öğrencilerin spora teşvikleri ise hiç yoktur. Takım çıkmazsa branşı açmayız denmişti benim lisemde. Zorla adam toplamıştım. Branşı açtırdık ama hoca 4 ay boyunca tek bir idmana bile katılmadı, bana devretti. En basitinden sporda gelecek görmeyen veliler var. Halbuki her yetenek bir gelecektir, mumları söndürüyorlar. Ben 13 yıl basketbol oynadım. Lisedeyken bu durum 8 yılla falan ölçülür. Ben 100 alırken topu sektirmekte güçlük çekip potaya bırakamayan adamların bile 85 alıp geçtiği bir ders düşünün. Kuzenimin okulunda takıma seçilebilecek bir çok yetenek varken sadece boyu 2.00 ı geçiyor diye takıma alınanı biliyorum. Top tutmayı bilmeyen bir adamdı hani düğününde oynatmazsın. Velhasılkelam hiç bir destek yokken bırakın başarıyı spordan söz edebilmemiz bir mucize. Bu iş kültür meselesi.
Tam "Turkiye'de torpil disinda hic birseyin duzgun olmamasi" yazacakken @tuccargezgin yapistirmis. Bilim yok, sanat yok, egitim yok, adalet yok, doga, hayvan ve insan sevgisi yok, spor yok, is yok, genclerin önünü acmak yok, turizm kültürü yok, sanayi yok, üretim yok, yok yok yok..
insanlarin hergun artan zamlarla nasil ay sonunu getirecegini dusunmekten, vergilere para yetistirmeye calismaktan takati mi kaliyor ki spor yapsin!

Zor efendim, zor.. Bu ülkede yasamak zor..
Aslında ailenin destek olması gereken bir konudur, 4 senedir teakwondo yapıyorum ve milli bir sporcuyum, Kick Boks ve Muay Thai karma dövüş sporculara 1 senedir haşır neşirim dediğim gibi önce istek, aile, disiplin ve kendine güven gerisi çorap söküğü.
Biraz çocuklarımızın kıymetli olmasından dolayı aman çocuğum onu yapmasın bunu yapmasın derken evde asosyal bir nesil yetişiyor.
benim kültürüm oldu da ne oldu diye düşündüren başlık. kapalı bir spor salonuna tıkılmak yerine doğada yapılabilecek ne varsa yaptığım durum. insanların bu duruma yaklaşımıysa "biri s.ksede rahatlasak". outdoor sporları ve adrenalin sevme ihtimaliniz yoktur. çünkü onlar erkeklerin tekelindedir. onların da büyük çoğunluğu göt büyütmekle meşgul oldukları için başka türlü düşünmeleri beklenemez. bizim toplumun spordan anladığı maç seyretmek ve fanatik olmak. yeterince ahkam kestim. gidebilirim
spor kültüründen çok çok doping kültürünün olması.
/ 2