üniversite tavsiyeleri

Liseden mezun olmuş, üniversite okumak isteyen gezgin arkadaşlarımız için tavsiye niteliğinde başlıktır.

İstanbul teknik üniversitesi gerek öğrenci gelişimi, gerekse vizyon açısından başarılı. Özellikle Maçka kampüsü baya iyi.
şahsen iletişim okuyacak dostlar en net önerim anadolu üniversitesi'dir.
çok büyük heveslerle başlamasınlar bir kere hevesleri kırılınca tutunması çok zor oluyor. istemedikleri, içlerinin rahat etmeyeceği bir bölüme gitmesinler kim ne derse desin. gitmek istedikleri bölümün ders içeriklerini, hocalarını, okulun konumunu, sosyal imkanlarını vsvs iyice araştırsınlar. bir bölümü tanımak için o bölümde okuyan birden fazla kişiden yorum almaya çalışsınlar. hayatın her alanında dikkat etmek gerek ama özellikle yurtta yaşamak konusuna dikkat etsinlerhemen herkese güvenip içlerini açmasınlar, kendilerini korumayı ve gerekirse bencil olmayı, hayatta aslında yalnız olduklarını öğrensinler. ailesinden uzakta okuyacak olanlar bi kenara kötü gün parası ayırmayı unutmasın ve gerçekten kötü gün için saklasın o parayı. en önemlisi de kendilerini sevmekten ve başlarına ne gelirse gelsin mücadele etmekten vazgeçmesinler
öncelikle derin bir nefes alın aptal sınavı geride bıraktınız! ardından şunu söyleyebilirim ki hangi bölümü istiyorsanız onu okuyun dostlarım. teyzemin oğlu o bölümden mezun şimdi işsiz,bla bla’nın kızı hiç tavsiye etmiyormuş ve bilimum türevleni sakın ola tak-ma-yın.unutmayın bu sizin hayatınız.

ikinci bir husus ise ne yazık ki ülkemizdeki üniversitelerin kalitesi net rezalet.ilk 500de bile doğru düzgün okullarımız yokken adı sanı duyulmamış apartman üniversitelerine yalvarıyorum paranızı heba etmeyin.

son olarak size tavsiyem hangi bölümü okursanız okuyun kesinlikle ingilizce öğrenin hatta imkanınız varsa direkt yurtdışında okuyun eğer yoksa ingilizce dilde eğitim veren üniversiteleri tercih edin.çünkü hepimizin gözlemlediği gibi ülkemizde adam kayırmanın tavan yaptığı bir dönemin içerisindeyiz(sosyal hayat ve bilhassa iş piyasası)yani sizin gece gündüz verdiğiniz emekler,birinin dayısının yolladığı bir selam karşısında koca bir çöp haline geliyor.

bonus: yükseköğrenim için alamanya’yı tercih etmek isteyen,çiçeği burnunda üniversiteli arkadaşlarım çekinmeden mesaj atabilirler.herkes için hayırlı olmasını dilerim!

(bkz: ösym götümü ye)
Gönlünüzdeki bölümü zevk alarak okuyun. Arkadaşlarım oraya gitti ben de gideyim veya eniştemin dayısının kızının torunu şu bölümü okumuş aylık milyonlar kazanıyormuş muhabbetleri ileride sizi çok üzecek bilginiz olsun. 20 bin liranın üzerinde maaş alıp her sabah ayakları geri geri giden insanlar var çevremde oradan biliyorum. Sevdiğiniz veya ilgi duyduğunuz alanlara yönelin.

İkinci bir diğer şey ise ingilizce ana diliniz olmalı ve kesinlikle farklı yabancı diller de bilmelisiniz.

Çünkü hızla globalleşiyoruz ve artık ingilizce yabancı dil olmaktan çıkıp herkesin bilmesi icap eden zorunlu dil haline geldi.
ben 'boğulacaksan büyük denizde boğul' kafasında olduğum için mümkünse büyük güzel bir şehir ve kampüs hayatı güzel olan bir üniversite seçmelerini öneririm. keşke herkesin puanı yetse de boğaziçi üniversitesine gitse zira kampüs muazzam.