üniversiteyi uzatmak

Üniversiteyi uzatmayı kabullendim gibi bişey kabullenmek istemesemde , bu şehirde 4.5 sene geçirdim 3 sınıf gözüküyorum ama hala 1. Sınıftan aldığım dersler var ben bu üniversiteyi uzatacağımı aileme arkadaşlarıma nasıl söyleyeyim sözlük ? Aslında ortamım güzel ama istanbulda yaşadığım için okuduğum şehir anadolu şehri ve okuduğum bölüm de zor olunca bitsin de gideyim istiyorum.


Yıllar sonra gelen edit : Entry girdikten sonra Wat ve 2 erasmus yaptım. Şuan 2. Erasmusumdayım uzatmadayım iyi ki uzatmışım Avrupayı geziyorum bu sayede. Entryimi girdikten sonra 16 ülke gezmişim. Yol açık yola çık !
kktc'de burslu okuyup, okulun uzamasının kesin olduğu bir durumda ne yapacağını bilememektir.
lisansı 2, yüksek lisansı 2 sene uzatmış biri olarak söylüyorum, iyidir. diplomaya ihtiyacınız yoksa, sizi daha az yorarak mezun eder, daha fazla yeni insan tanır, hocalarla muhabbetiniz de çok ilerler.
bence kesinlikle uzamak gerek onun tadı ayrı öğrenci olmak zaten bambaşka
work and travelden geç dönmemle başlayan durum. 2 yıl oldu hala adapte olamadım.
uzattığım için hiç pişman olmadığım, hatta imkanı olan herkesin yapması gerektiğini düşündüğüm hede. keşke bir sene daha uzatsa idim. hayattan bir sene daha çalardım oh mis.
pişmanlık, hele ki ortalama kasmak için yapılıyorsa çok daha büyük bir pişmanlık. yl başvurusunda hiçbir etkisi olmadığı test edilip onaylanmıştır. o bir yılı yds ya da ales için harcamak daha iyi olur
övünme amaçlı değil ama durumu özetleyeyim, hem çalıştım hem okudum üstelik bir dönem erken mezun oldum, zaman aleyhinize ilerliyor, geç mezun olunca hayata geç başlamış oluyoruz iş bulmakta o kadar güçleşiyor, eğer çok zor durumda değilseniz şartlarınız uygunsa ama siz tembellik ediyorsanız, etmeyin.. tabi yinede siz bilirsiniz gençler :)
üniversiteyi 4 yılda bitiren 4 yıl, 5 yılda bitiren ise 1 yıl kaybetmiştir diye bir söz vardır.

ancak 6 yıl ötesinde kayıp 6nın karesi gibi katlanarak artmaktadır. arkadaşlar 1-1,5 sene uzatınız, boş bir dönem yaratıp geziniz ama 7yılda hala 1. sınıfsanız kusura bakmayın ama orada bir sıkıntı var demektir. fazla açmaya gerek yok.

maddi sorunun yoksa bile insan 7yıl da 1. sınıf olmaz ya, okumaz direk okulla ilişiği keser ne bilim. askerlikse mevzu kaydını yaptırır ama sonra tutup üni okuyorum diye orda burda söylemez. ve maalesef bu örnekler ülkemizde çoktur, 6. senede 2. sınıf 5senede 1, gibi bir çok örnekleri bu gözler gördü. şaşırıyorum.
Pek zararı olmamasına rağmen aşırı derecede adaptasyon sorunu yaşatan ve moral bozan durum.