uzun yol bisikletçliği

Bisikletinin arkasına eşek yüküyle eşya koyup a noktasından b noktasına 5-6 saatte pedallayarak giden, b noktasında çadırını atıp ertesi gün c noktasına yine bi 5-6 saat pedallayan, yolu üzerinde ciddi yokuş varsa rublesinin en büyük dişlisiyle ağır ağır çıkanların, litrelerce su tüketenlerin, eğer ege de yapılıyorsa tur yol üstünde gördüğü her yol kenarı manavından bir iki meyve alıp bisiklet tepesinde gömenlerin, sahil boyu pedallanıyorsa gördükleri her koyda denize girip serinleyenlerin genel olarak yaptığı iş olarak tanımlanabilir.

(bkz: bisikletle tura çıkmak)
kulaklığı kulağına tak her şeyi arkanda bırak ve yola çık en sevdiğim...
imrendigim ve yapanlara gıpta ile baktıgım olaydır. bir önceki arkadaşa önerim arka ve ön lambalar lastik bakım kitleri olmadan yola çıkmaman ki bunları önceden düşünmüşsündür ben düşünmemiştim . şimdiden iyi yolculuklar
skuter kullanmanın rahatlığını kavrayınca bırakılan seyahat biçimi.
insanı bihayli yorar, terletir ve yıldırabilir. olumlu yanı ise yavaş gezildiği için etrafa daha hakim olma imkanı sağlaması.
çok ciddi bir kondisyon ve antreman isteyen bir seyahat biçimidir. en riskli sürüşlerini ise tünel içlerinde gerçekleştirirler. bu sebeple araç kullancısı olduğunuz zamanlarda, şehirler arası yollarda giderken, bisiklet yanından geçerken duyarlı olun. ayrıca köprü üstlerinde de yanlarında eşit hızlarda gidip, rüzgardan onları korumak da onlar için yapılmış mükemmel bir destek olur.