venedik

/ 2
Venedik konusuda pembe tablo çizemeyeceğim://
2 hafta önce ordaydım(oha o kadar olmuş mu ya) klostrofobik sokakları, küflü duvarları, her yer rutubetli... ://
kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir yer, o deneyim yaşanmalı, arabanın, motorlu taşıtın asla olmadığı tarihi sokaklarda yürümek şahane. ya kanallardan deniz yoluyla ulaşım sağlanacak, yada benim gibi şehirde yürüyüşe bayılanlar için her yer yürüyerek keşfedilecek.
Fakat bazı şehirler vardır ya çok fazla şişirmiştir ve beklentiyi çoook yüksek tutarsınız gitmeden önce... Sanırım bende de o şekilde oldu Venedik.
neyse ki yıldönümü, ay dönümü, gün dönümü gibi, gibi, bir günde giderek acımı ikiye katlamadım:))
kısaca Vaaaoww falan olmadım ama deneyim olarak mutlaka görülmeli..
öylesine romantik bir şehirdir ki kendisi.. güzel bir restoranda güzel italyan yemekleri ve enfes italyan şarabı, arkada da italyan müzikleri, kanalda giden gondollar bir yandan da güneşin batışı.

bu an öyle bir andır ki dostlar, karşınızdaki kadına karşı hisleriniz yoksa bile o anı paylaşmış olduğunuz için ona bağlanırsınız. hiç bitmesin istersiniz.
Venedik tahminimce geçmişinde çok daha güzel bir şehirdi. Hala mutlaka gidilip görülmesi, o güzel deneyimlerin yaşanması gerekiyor evet ancak özellikle şehrin kendisinde yerel halk kavramının çok azalmış olması, her şeyin gelecek turistlere yönelik olması şehrin ruhunu hissetmekten ziyade insanda yavan bir tat bırakıyor, bir boşluk hissettiriyor. Lakin yine de gittiğin makarnacının "ne vereyim abime?" diye sorması çoğu şeyi unutturuyor :)
tacirleri ve tüccarlarıyla ün salmış orta çağ denizciliğini ilerletmiş bir liman şehri.
Akşam saat 11den sonra açık market büfe yada seyyar satıcı zor bulunuyor. Haberiniz olsun. Benim gibi saatlerce bira aramayın. Coop, Carrefour, spar ve conad marketlerden şaşmayın. Konaklayacaginiz otelin konumuna dikkat edin. Rezervasyon dan önce nasıl ulaşılır ona bakın.
grand canal'a karşı kustuğumu anımsamama rağmen güzel şehir diyebilirim...
denizin üstüne kurulmuş çok güzel bir şehir, ama gondol biniş fiyatının (2016, şubat ayı için) 80 euro gibi bir fiyat idi. Ama gitmek isterseniz, ben gittiğimde, Şubat ayına denk gelen karnavala bakmak isteyebilirsiniz.
San marco meydanında sürekli bir film/dizi setiyle karşılaşabilirsiniz, ara sokaklarında muazzam pizzalar yiyebilirsiniz.. (parasına rağmen lahmacunun yerini tutmaz)
yemesi içmesi kalması genel olarak pahalı olan turistik şehir. zaman zaman su seviyesinin yükselmesiyle san marco meydanı sular altında kalır.
italya'ya gitmeme rağmen bir türlü gidemediğim şehir.istanbul'daki venezia outlet avm'yi ise gün aşırı ziyaretteyim.hayallar,hayatlar:)
/ 2