waterproof ürünün su alması

/ 2
geçen yıl tatildeydim. oralarda bir genç z2'siyle sualtında cirit atıyordu, kıskandım. o güne kadar su geçirmez de olsa z3'ümü riske atmayı hiç göze almamıştım. o gün aldım ve aldığıma bin pişman bir şekilde bozuk telimle eve döndüm. benim için güvenilmemesi gereken üründür.
büyük ihtimalle birçok üründe ilk görünüşte waterproof yazar ama detaylarında water resistant olarak kayda geçer. yanı belli bi süreden sonra su alır.çok su almasın istiyosanız yere serilen muşambalardan giyin.
bu tür ürünler genelde waterproof olarak kayda geçsede water resistant oluyor.

ismlerden de anlaşıldığı gibi waterproof su geçirmezken water resistant ise suya dayanıklı demektir.

su geçirmez ürünler belirli bir süre ve derinlik (basınç) boyunca su altında kalmasına izin verirken (ki bu süre oldukça kısadır) waterproof ürünler bunun aksine uzun süre suya maruz kalabilirler.

ürünün ne kadar faydalı olabileceğini anlamak için ip code adı verilen ve gerçek adı international protection marking olan kodlara bakmak gerekir. bu kodlar ürününüzün hangi şartlara ne kadar dayanabileceğini gösterir.

düşünmeyiniz ki, waterpoof aldığınız ürünler de tamamen suya dayanıklı olsun. nasıl ki bulletproof yelekler bile doğru mermi ve silah ile mermiyi geçiriyorsa, gerekli şartlar oluştuğunda waterproof bir ürün de suyu geçirecektir. military grade diye tabir ettiğimiz askeri seviyedeki ürünlerin bile dayanıklılığı belirli bir noktaya kadardır.

unutmayın, ihtiyacınız neyse ona göre alışveriş yapmanız daha mantıklı olacaktır. buradan ilgili tabloya ulaşabilirsiniz.
Waterproof degildir, water resistant idir. Ya da ikisi de degildir, ucuz etin ucuz yahnisidir..
Aradaki farki bilmeyenler aglamasin lutfen.. ;)
Waterproof un su aldığını hiç görmedim duymadım yaşamadım. Bence o water resistant tır.
Genelde doğan görünümlü şahin almaktan kaynaklanan olası durum.
/ 2