yalova

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en küçük şehridir.
Ulaşım:istanbul, Bursa ve civarındaysaniz kesinlikle deniz yolu ile yapılmalidir, hem ucuz hem karlıdir.

Barınma : şehrin hemen hemen her ilçesinde turizm durumu gelişik olduğu için pansiyondan günlük kiralık eve kadar bi cok seçenek sizi daha feribottan iner inmez bir kişi tarafından 'ev lazım mı abla? sorusu ile zaten karşılayacaktir.

Ortam: Yalovanin yerlisi kendisini her halükarda sakinliği naifligi ile belli eder. Aşırı sıcak kanlı ve misafirperver kişilerdir. Atam Yalova benim şehrimdir derken neyi kastetmiş oraya gidince çok daha iyi anlıyorsunuz.
Yaz sezonu aldığı Arap turist yoğunluğuna rağmen dinginlik ve modernlik konusunda gram değer kaybetmez. Sahilde ve ya başka bir yerde gecenin herhangi bir saati yatıyor, içiyor olsanız bile kimse size karışmaz ve rahatsız edici delici bakışlar atmaz.


Plajlar : esenkoydeki plajların ucuzluğu ve saat genişliği sizi cezbedecektir ama en ucuz olan reis plajında taşlar haddinden fazladır ve altınkum en pahalı plaj olmasına rağmen vasattir. Size tavsiyem plajlarla uğraşmayın çünkü adı şu ve ya bu plaj diye herkes plajlara akın edince bedava olan kıyı şeridinde yer yer kum yer yer taş olan plaj bomboş oluyor.

Gezilecek yerler : evvela Atamın ağaç kestirmeyip köşkü kaydırma emri ile yürüyen köşk adını alan köşk

Çiftlikköydeki kara kilise, kendisinin sadece kemerleri ve kubbesi mevcut olsa da 16 yüzyıl boyunca bu kadarının dayanma mucizesi görülmeye değerdir.

Sudüşen şelalesi, yapısal olarak şelale tanıminin naif ve estetik sorumlulugunu yüklenmiş orman güzeli bir yerdir.

Termal kaplıcalar, Yalovayi Yalova yapan tam olarak kaplıcalarıdir arkadaşlar.

Son olarak (bkz: erikli yaylası )
Burayı da size ben mi anlatayım yani??? Eriklinin dili olsa da anlatsa o gençleri, o çadırları, o çalgı çengi gırlalari.

Kısacası kıyı şeridi boyunca bi denize bi de dönüp %60i ormanlarla kapli şehre baktıginizda hayran kalmamak elde değil.

Ayrıca armutluda kış için iyi bir seçenektir havuz kompleksi sizi bi hayli rahatlatir ama şöyle bir kötü yanı armutlunun turizm mafyasınin göbeği olmasidir. Bunu nasıl anlatırım bilmiyorum ama ihlas holdinge ait olan armutlu tatil köyünde çöpunuz bile ihlas holding tarafından temizleniyor. Bina görevlileri genç beyler hep bi janti takım filan dolanıyorlar. Mesela süpürge getiren bir görevli var takım elbisesiz hiç görmedim.

Ayrıca kıyı şeridi boyunca herhangi bir işletmeye ait olmayan halka açık yerlerde çadır kurduğunuzda kimse müdahale etmiyor.
Her tarafı yeşilliktir. Bunun için sadece merkezden çok az uzaklaşmak gerekir. Yolda duran dökülmüş yaprakları temizlemedikleri için çok güzel doğallık katmış şehre. Yalova şehir planı, her şehirde uygulanması gereken planlardan biridir. Hele hele İstanbul'da.
türkiye' nin çanakkale ile birlikte en yaşanılabilir şehridir. fazlasıyla güzel denizi ( yer yer ) ve erikli gibi yerleri vardır.

ayrıca son zamanlarda arap turistlerin de vazgeçilmezleri.
Açıkçası toplama kampı gibidir hertürlü arabı bulabilirsiniz ilçelerin bir kısmı Kocaeli Bursadan alınma (armutlu başı çeker ) tansu çillern siyasi Emelllerni gerçekleştirmek için şehir olmuş arada köprü vazifesi görebilecekken herşeyi ile ters olan garip birşey parklarıyla ünlü sürekli çocuk parkı yapılıyor giden yok(100k lık nüfus) büyük ihtimalle herhangi biri daha çok çarparak daha iyi işler yapıp göz boyayabilirdi özetle yolunuz düşerse uğramayın uğrarsanız merkeze inmeyin cehennemin diyarı
çiftlikköy ve sahil kesimlerini çok beğeniyorum. osmangazi köprüsü ile birlikte yapılı çevre artmaz umarım. sahil şeridindeki palmiye ağaçları beni benden alır. severim.
orada dogmamis olsamda mezarimin olacagi sehir. yesiliyle mavisiyle nereye gidersem gideyim en fazla 1 hafta sonra ozluyorum. bunda tabii ki yasanmisliklarinda etkisi vardir. son yillarda ozellikle irak ve suriyeden aldigi goclerle hafif bozulma yasaniyor. istanbul bursa ve kocaeli ye 1 er saat uzaklikta olmasi buyuk sehir stresi yasamadan hepsine istendigi zaman ulasabilme imkani sunuyor. eger yolunuz duserse gelin ugrayin bir cayimizi icin.
Eğlenmek ve gece hayatı için Çınarcık
Kafa dinleyip denize girmek için Esenköy
Evet Esenköy, Çınarcık ilçesinin bir beldesi