yol arkadaşı

Anlam itibariyle çok basit gözükmesine rağmen aslında hiç basit olmayan bir nevi hint kumaşı gibi olan kişi.
Yol arkadaşı dediğin kişi sadece seninle gelip fotoğraflarını çeken insan değildir.Hadi kalk gidiyoruz dediğinde bekle çantamı toplayayım diyen,benim için çoğu yerde sevgiliden daha yakın olup dertleşilen,sır paylaşılan bişey olursa yanımda yol arkadaşım var diyerekten birçok riski alabildiğin,her koşulda her zorlukta suratına bakınca sebepsiz kahkaha atabildiğin,parklarda nöbetleşe uyuyabildiğin insandır yol arkadaşı.
Daha binlerce şey yazabilirim buraya size tavsiyem sadece yanımda olup fotoğraflarımı çeksin,tek başıma gezmeyeyim yanımda tanıdık biri olsun deyip o kişiye yol arkadaşı demeyin.tek başınıza çıkın daha iyi emin olun.

Gezmek mübalağa sanatıdır arkadaşlar,abartın!
belki de yolculuğun y'si kafamda yokken beni bu fikre ısındıran kişi.
insan en iyisi dediği arkadaşını tanıması için bir kere olsun uzun yola çıkması gerekir. eğer iyi bir yol arkadaşınız varsa şanslısınız demektir.
Yoluna yoldaşlık eden kişidir.

Yol nereye çıktığı ya da nasıl olduğu mühim değildir yanına doğru yol arkadaşını bulduktan sonra. Çünkü yolun getirdiği zorlukları ve güzellikleri birlikte karşılarsınız.
çok önemli bir konu yol arkadaşı geçen yaz hataya arkadaşımın yanına gitmek için plan yapmıştım. Tabi niyetim adana antep maraşı da gezmek. en son hataya gidip bir hafta arkadaşlarla tatil yapmak. Başka bir arkadaşımı davet ettim. Hem beraber gezeriz hem de onun da biraz kafası dağılır diye düşünmüştüm. Bazı sorunları vardı ailevi. gittiğimize gideceğimize pişman etti bizi. Ortama ve güzel vakit geçirmeye ayak uyduracağı yerde hem diğer arkadaşlarıma hem bana sorun çıkardı eften püften şeylere. Neyse yine bişey demeden erkenden geri döndük bu sefer de sanki bi kötülük etmişim gibi bana tavır koydu küstü. Yani kafası yerinde olmayan kişi ile yol arkadaşlığı yapılması zormuş onu anladım.
iyi seçilmelidir. döndükten sonra dost olanı da yolda düşman olanı da gördü bu gözler.