yurt dışı çıkış harcı pulu

/ 2
başka yerde görülmeyen , devletin; madem yurt dışına gidebilecek kadar paran var e bizi de gör parası. 15 tl ücreti vardır.
havalimanından gidiyorsanız maliye veznelerinden ödenebilecek bir ücret, ama bankaya da odenebiliyor, banka 2 (bazen 3) nüsha makbuz veriyor, kısa sure icinde tekrar çıkış yapacak olan uyanıklar ikinci nüsha ile tekrar çıkıp, 15 TLyi simit sarayında eziyorlar.
resmen güzel ülkemizin ayrılmadan önce bize attığı son kazıktır.

kimilerine etik gelmeyecek taktik: kullandıktan sonra kolonya ile silin damgayı ve tekrar tekrar kullanın.
(bkz: öyle devlete böyle vatandaş )

++ek olarak: eğer yurtdışında oturum izniniz varsa almanıza gerek kalmayan pul,kağıt parçası,haraç...
ben hep 50 liralık aldığım için beni ilgilendirmeyen olay.
bir süre buralarda olamaycaksın. gitmeden bir şeyler daha ateşlesene. teşekkürler.
(bkz: harç degil haraç)
Sevgili ulkemizin en pahali pasaportu iteledikten, pardon sattiktan sonra arti olarak ulkeden ayrilirken de taktigi(!) ve ulkeden ayrilirken onlari unutmamamiz icin aldigi harç(!).
Pulu pasaporta yapıştırmadan polise damgalatıp ardından ıslak mendil ile damgayı silmek usulü İle defalarca kullandığım devletin gider ayak 15 tl kitlendiği vergi
yurt dışına çıkış yapan türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına 15 Türk Lirası harç alınır. Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar, pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar, kuzey kıbrıs türk cumhuriyetine kimlik belgesiyle çıkış yapanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmıyormuş araştırmama göre.

Çıkış için polis kontrolüne giderken harcı almış olmanız gerekiyor. Unutmanız halinde sırayı bekleyip sıra size geldiğinde tekrar harç almaya gidebilir, bu sebeple uçağınızı kaçırma durumuna düşebilirsiniz.
/ 2