zengin ve fakir gezginlerin birbirine laf atması

sürekli olarak sözlükte, entrylerde gördüğüm durumdur. tanıma geçmeden önce, başlığı madde madde tanımlama gereği duyuyorum. burdaki zenginden kasıt, ekipmanı kaliteli ve tam, araç veya uçakla seyahat eden, rahatı için lüks eşya bulunduran gezgin kişisidir. fakir gezginden kasıt ise, f/p ürünleri kullanan, ekipmanındaki eksikleri arkadaşlarından veya facebook gruplarından ödünç alan, sürekli ve sadece otostopla seyahat eden ve sadece temel ihtiyaçlarını taşıyan gezgin kişisi olarak tanımlayabiliriz ve çeşitleyebiliriz. neyse;

dikkatimi çeken durum, zengin tanımındaki gezginlerin, fakir diye nitelendirdiğim gezginleri sürekli sinyalcilik yaptığını söyleme, ekipmanını hakir görme gibi entrylerinin mevcudiyeti. fakir gezgin diye tanımladığımız kişilerin ise, zengin gezginleri sürekli keyif pezevengi, otostop çekmeyen gezgin mi olur cümleleri ve turist muamelesi yapması gibi davranışlarda bulunması durumunu tanımlamak istedim.

bana mı öyle geliyor, yoksa soğuk bir savaş mı var bu iki grubun arasında. eğer var ise, neden birbirimizi ayırmayı seçiyoruz sayın sözlük, amacımız ortakken. okudukça üzülüyorum, kalbim kırılıyor. tanımımı yapar, hassaslığımı gösterir, duyarımı kasar giderim.

not1: evet, zengin fakir diye tanımlamak biraz hatalı oldu ama daha iyisi gerçekten aklıma gelmiyor. kimse yanlış anlamasın, alınmasın.

not2: ya naaalaaakası vardan ziyade, zaten ben ayırmıyorumdan ziyade, neden-sonuç incelemek için açılmış bir başlıktır.
Böyle bir şey olmadığını düşündüğüm durumdur. Sinyalci gezgin mi olur, sinyal gezerken yapılır.
yazar kısmen haklıdır.

kimse zengin olmak zorunda değil ancak kimse fakir de olamaz, fakir edebiyatı tercih meselesi, çokça yapan var gezgin sıfatı altında.

tembel tembel sömürgeci gezenlere laf edenlerden birisi benim. yoo zengin değilim, ve sürekli otostopçuları alırım araca.

bana göre gezgin, gittiği yerde beni evinize alın nolur beni doyurun nolur beni götürün nolur bana iş söylemeyin ben sigaramdan alkolümden vazgeçmem teklif dahi etmeyin nolur diyen değildir, bunlar için emek harcaması gerekmektedir.

(bkz: sömürgeci gezgin)