abd'nin kudüs'ü israil'in başkenti olarak tanıması

konuyla ilgili 18 entry daha
Üstteki yazarın fikirlerinin neredeyse hiç birine katılmadığımı belirterek yazıyorum bu entryi. Mevzu altın takkeli bir bina veya ordaki müslümanlar değildir. Mevzu prestijdir. Siyaset genel olarak iki kısımda incelenmelidir; iç siyaset ve dış siyaset olarak. Hükumet iç siyasette son derece başarılı, dış siyasette de bir o kadar zayıftır. Hemen vurmayın, açıklayacağım. İç siyasetteki başarısını muhalif kesimden biri olarak bakarak yorumlayacağım. Bu arkadaşlar maalesef demokrasinin bug’ı olan çoğulculuk ilkesini kullanarak istediği gibi at koşturdular efendim. Gezi gibi bir isyanı bastırdılar, evet, bastırıldık! Sonuç parti içi mücadelelerini olumlu sonuçlandırırlarsa, kendi ilkeleri yönünde iç siyasette istediklerini sonuna kadar alacaklarını da düşünüyorum. En azından şimdilik aldılar.
Dış siyasette neden zayıfız? Hemen örneklerle açıklayayım.
Komşularla sıfır sıkıntı politikası çuvalladı. Gürcistan dahil ‘ enfluence ’ alanımızdaki tüm ülkeleri kaybettik. Bunlar küçük balkan ülkeleri ve ortadoğu ülkeleridir. Gelin görün ki popülasyon olarak kullanım etkisi olarak baktığınızda küçük balkan ülkelerinin daha baskın olduğunu göreceksiniz. Bunları kime kaptırdık? Merkel ve Putin’e. Bunu isteyen olursa editleyerek açabilirim. Bunun yerine Katar’ı kazandık sadece heheh. Kalanının zaten israil iran arabistan üçgeninde kontrol edildiğini bilmeyeniniz yoktur sanırım.(iran: yemen, umman, suriye. İsrail: ırak, mısır, ürdün, lübnan, filistin. Arabistan: bae, bahreyn, Kuveyt)
Türkiyenin en büyük kaybı da Gürcistan’dır. Ordusunu Türk subayların eğittiği ülkeyi, Putin’in 2008 Ağustos’unda 3 gün içinde dümdüz etmesi karşısında tek kelime edememiştir.
Yoldayım ve mobilden yazmaya yoruldum. Tepkilere göre sonra editlerim.
Dipnot: mevzu hiç bir zaman din olmayacaktır. Konu her zaman insanın cahilliği ve paradır. Bunu görmeniz için o zamana kadar en ileri seviye bilimsel araştırmaları yapan paganların iskenderiyede yakıldığını, kırımda ve polonyada rusların yahudi soykırımı yapmasındaki sebepleri görmeniz gerek.
Dipnot2: üstteki yazara tek katıldığım nokta büyük resmi görmeniz gerekir. Bunun için de sadece içinde bulunduğumuz koşulları değil, dünya tarihini okuyunuz.