israil

konuyla ilgili 13 entry daha
vizesinin ücretsiz olduğu fakat vizeyi alabilmek için kırk dereden su getirilmesi gereken gezilesi ülke. detaylara gelince;

- tel aviv modern ve liberal bir şehir. buraya geldiğinizde sağda solda çok katlı iş merkezleri (maslak/levent gibi) yerler göreceksiniz. old city denen yer yani yafa'da (yafa portakalının yafa'sı) antakya'da görebileceğiniz kesme taştan yapılar mevcut. türkiye'den benzetme yapılacaksa istanbul denebilir.

- kudüs din teması ağırlıklı ve muhafazakar bir şehir. müslümanlar, hıristiyanlar ve tabii ki museviler bir arada yaşıyorlar. herkesin bildiği ağlama duvarı, mescidi aksa burada yer alıyor. ayrıca hz. isa'nın çarmıha gerildiği yer de burada olduğundan tüm semavi dinler için önemli bir yer. türkiye'nin muhafazakar bir şehri (mesela konya) burası için örnek gösterilebilir.

- haifa turistik ve seküler bir şehir. şabat bayramında pek çok şey (museviler her cumartesi gününü bayram olarak kutluyor ve tüm dükkanlar, toplu taşıma vb.) kapalı durumda oluyor. bununla beraber haifa'da açık restoran, toplu taşıma vs. bulunabiliyor. burasının en güzel örneği ise izmir.

beni etkileyen kısımları farklı dinlerin birarada yaşaması (siz yaşamak derseniz tabii), tarım konusunda bize kat be kat fark atmaları, ermeni mahallesi bulunması, modern demiryolu ağları örnek gösterilebilir.

olumsuz tarafları da pahalı olması, sonra biraz pahalı olması daha sonra da çok pahalı olması olarak özetlenebilir.