kedi

/ 4
Yıllarca uğraşsanız da anlamını cozemeyeceginiz garip davranislara sahip, kocaman sevgi dolu kalbi olan tam evcillesmemis yarı mutant hayvandır, candır, cigerdir.
İç güdüsel tüm özelliklerini ilkel çağlardaki şekli ile koruyan zorla evcilleştirilmeye çalışılmasına rağmen evcilleşmeyen süper yaratık. İnsanlara karşı güvensizlik duygusunu ekarte ederek evlerimizde baş köşeye yerleşmiş hepsi farklı bir karakter ve duyguda olan güzide canlı.
' Kedi canını senin ' cümlesi tam olarak ne demek oluyor hala çözemesem de sevdiğim kızlar söyleyince güzel geliyor .Galiba bir sevgi cümlesi.
mamasını koymayı unuttuğunuz zamanlarda eve girdiğiniz an size ''bu tasta neden mama yok ulan tipini öptüğüm?'' bakışı atan kedidir, candır.
1.5 aydır görmediğim yarın kavuşacağımız evlat nasıl burnumda tütüyor anlatamam. Ay siyah bu kedi uğursuz diyenlerin ağzına kürekle çarpasım geliyor bir de asıl uğursuz sizsiniz laaa pis kalpliler.
başlığın adını okuduğum anda bile içimin kaynamasına sebep olan kalpleri ve sevgileri kocaman her biri ayrı karakter ve güzelliğe sahip canlı.
iyi ki varlar onlarsız hele kendi canım kızımsız bi hayat düşünemiyorum.
ceyda torun’un mükemmel bir belgeselidir "kedi". amerika’da yabancı dilde en çok hasılat elde eden 3. belgeseldir ve metascore’dan 79 ve rotten tomatoes’tan %97 gibi yüksek puanlar almıştır. her gün yanından geçtiğiniz, kafasını okşayıp süt verdiğiniz güzelliklere bir de böyle bakın.
Evcilleşmiş gibi görünen fakat evcilleşmeyen asla duygu ve hareketleri kontrol edilmeyen / edilmemesi de gereken hayat ve neşe kaynaklarımızdan biridir kendileri :) iyi ki varlar. Onları koruyalım sevmesek bile zarar vermeyelim (bkz: sosyallimesaj)
Her kedinin farklı bir kişiliği vardır. Birinin hoşuna giden ötekinin gitmeyebilir. Sizi siz olduğunuz için severler beslemeniz bakmanız büyütmeniz bir şeyi değiştirmez. Yemek veriyorsunuz diye sevgisini beklemeyin. Ancak o isterse gelir kendini sevdirir. Siz isterseniz değil. Bu durumda o biraz sizin sahibiniz gibi oluyor sanırım hdjskskdnnd
İnsanların kendisini beslediğini farkedip, kendi kendini evcilleştirilmiş zeki üsthayvan.
sanki ev sahibi oymus da sen misafirmissin gibi davranan, evi tam anlamiyla sahiplenen, kopeklere oranla daha az sevdigim evcil tatlis hayvan
/ 4