saraybosna

konuyla ilgili 28 entry daha
yurt dışında olduğunuz duygusunu fazla hissettirmeyen güzel bir balkan şehridir. muhafazakar kesim arasında da popüler bir seçenektir. yüksek sezonda pek çok türkle karşılaşırsınız. türkleri sevdikleri doğrudur ama tersini de gözlemleyebilirsiniz. boşnak annelerin, kızlarını "türk erkeklerine gülümseme, yanlış anlarlar" diye öğütlediklerini duymuştum -ayrı konu-. halk arasında "allah'a emanet" gibi türkçe ifadeler duyabilirsiniz (boşnakça'ya girmiş sekiz bin küsür türkçe kökenli kelime varmış). ingilizce bilenlerin oranı işinizi görebilecek kadar vardır.

başçarşı yakınlarındaki inat kuca'da (inat evi) boşnak yemeklerinin tadına bakabilirsiniz; buranın güzel de bir hikâyesi var. Ferhatović Ćevabdžinica Petica, saraybosna'nın en iyi restoranlarından biridir, denemediyseniz cevabi söyleyin. çeşmenin hemen yukarısındaki Čajdžinica Džirlo çay evinde kırk küsür çaydan istediğinizin tadına bakabilirsiniz. eski bir bira fabrikası olan Pivnica HS ve içindeki aşırı detaylarla Zlatna Ribica kafe (tuvaletine girmeyi unutmayın), görülmeye değer diğer şükela mekânlar.

başçarşı'dan geçen eski mi eski tramvaya binmemiştim, bir o ukde kaldı. son olarak, boşnak kızlarıyla ilgili söylenenler abartıdır, diyorum.