sivas

konuyla ilgili 44 entry daha
Önyargıları bir bir üzerine çeken
91-2010 yillari arasında yaşadığım şehirdir. Hala her sene bir aya yakın da kalırım. Orada doğup büyümüş,alevi bir ailenin çocuğu olarak bahsetmek isterim

2000'lere kadar ciddi manada kutuplaşma yaşanmıştır doğru(madımak katliamı yansımaları) Ama sonrası için yapilan yorumlar oldukça gaddarcadir. Çevre illere nazaran yobazligini da oldukça aşmış bi şehirdir. Yani tişörtle gezseniz yazilanin aksine kimse dönüp bakmaz.
Çarşaflı insanları nadiren, türbanlı insanları da %50 oranla görürsünüz ki bu tipik bir iç anadolu şehri olmak demektir ve gelişmişlik açısından bi kriter değildir.

Ben lisedeyken dahi arkadaşlar toplanıp bir yerlerde alkol alıp eglenebiliyorduk. Cumhuriyet üniversitesi avantajlari ( kampusü türkiyenin en büyük kampuslerindendir)
Ki en son gittiğimde 4-5 tane bar vardı oldukça aktif çalışan.

Ortadirek aileler sehridir. Hayat kolay ve basittir ancak sosyal bi insan için asla sıkıcı degildir. Yani evde oturup "sivas çok sıkıcı hiçbir şey yok yeaaa" demeyi tercih ederseniz evet öyle bir sehirdir. Ama aklınıza gelen hemen hemen birçok faaliyetin aslında senelerdir varolduğunu unutmayın.(kayak,dans,spor alanları,tiyatro,bisssuru hobi ışte)

Merkeze gezmek için gidenlere tavsiye, medreseleri gezebilirsiniz. Hediyelik eşya konusunda zenginlerdir. Gitmişken ebru yapip mutlu olabilirsiniz.
Sivas bıçağı almadan dönmeyin. (Sivaslı veli, paslanmaz)
Sivas'in köftesi (sanayide yiyin), döneri ( mis kebap kapandı has kebaptan yiyin) katmeri pidesi meşhurdur.
Sabah kahvaltı için katmerli, beyaz peynir, domates ve çayı benim için de tüketin.

Sonuc olarak her şeye rağmen sivasta büyüdüğüm için çok mutluyum, eğitime bakış açısı, arkadaşlık ilişkileri, hobileri vs öyle sandığınız gibi değil.