ücretsiz olması gereken şeyler

konuyla ilgili 69 entry daha
Bir liste yapmadan once okudugunu anlamayan kisilerin yazar olmamasi gerektigine inanarak linc olmasa da acayip yuksek derecede kinamak istedigim bir yazar var yukarilarda.
Bir yazar ehliyetin ucretsiz olmasini soylemis, kinadigim yazar da buna cok sasirarak ulkemizdeki trafik kazalarini ornek gostererek birseyler gevelemis.
Yahu ehliyet ucretsiz olunca herkese dagitiliyor mu? Sinavsiz olsun dememis, ucretsiz olsun demis. Umarim dediklerimi anlarsin.

Gelelim tanima:
1. sirada su olmali hayati oldugundan ama hayati olan bu cok onemli maddenin kitlik seviyesine yaklastigi su son yillarda bile israf edilmesi, su icin kesilen paranin azaltilmasi degil artirilmasi yonundeki dusunceyi desteklememe sebep..

2. internet.. hic bir ham maddeye ihtiyac duymayan bu cagimiz gereksiniminin sadece bakim ucreti alinarak bizlere saglanmasi gerekiyor.

3. otoyollar.. bircok avrupa ulkesinin ucretsiz yahut cok cuzzi miktarda bir parayla verdigi bu hizmet ulkemizde adeta bir soygun gibi. O kadar vergi al bir araba kullanicinlsindan ve hala sirtindan gecinmeye calis. Iligimizi kuruttun devlet babaaa..

4. (bkz: yurt dışı çıkış harcı pulu) inanilmaz sacma bir uygulama.

5. Trt katki payi.. evet bizden pay kesilmemeli. Ne radyo dinliyorum ne de turkiye tv kanallarini izliyorum..

6. Saglik

7. Egitim... eskiye gore bir nebze daha ucuz gibi gozukse de kazin ayagi oyle degil..

8. Ickiden alinan vergiler.. biz onun da bokunu cikaririz ama en azindan biraz azaltilmali..

9. Ötv.. hic olmamali.. kime gore ozel tuketim? Sen milletin sirtindan binlerce lira kazanip 100 binlerce liralik ozel arabani bile otvsiz alirken, iligini kuruttugun halkin binecegi 30binlik arabayi 120bine sat..
.
.
.