unutulmaz film replikleri

konuyla ilgili 134 entry daha
“Oğlum, beraber bi’ namaz kılsak güzel olmaz mı? Biliyorsun filmler bittiği gibi bu hayat da bitecek” kurz und schmerzlos(Filmin son repliği)

“inananlardan nefret ediyorsun çünkü inanmak sana göre az gelişmişlik, kara cahillik belirtisi. öte yandan herhangi bir inanç, ideal taşımıyorlar diye inanmayanlardan da nefret ediyorsun.

yaşlıları geri kalmışlıkları, tutuculukları, özgür düşünemedikleri için; gençleri ise özgür düşünceleri yüzünden, geleneklerden kopuk oldukları için beğenmiyorsun.

halkın, ülkenin çıkarlarının en önde olması gerektiğini söyler durursun ama her karşına çıkandan hırsızmış, soyguncuymuş gibi kuşkulandığın için halktan da nefret ediyorsun.

nefret etmediğin insan yok neredeyse..” kış uykusu

“Ya siz günlerdir ne yaşıyorsunuz, kime dokunuyorsunuz, kiminle sevişiyorsunuz? Eski sevgilimle görüştüm diyorum pişkin pişkin yüzüme bakarak biliyorum diyorsunuz. Yüzünüzde en ufak merak bile yok. İnsan bu kadar da aşağılanmaz ki ya! Tamam kıskanmanızı ya da üstüme titremenizi de beklemiyorum ama insan hiç olmazsa bir ne olduğunu sormaz mı? Gözleri ağlamaktan şişmiş insana menemen yer misin diye sorulmaz ki ya?” bekleme odası