#tüm son-ortadogu-bukucu entry'leri

Aşık olduğum ve bazen rüyalarıma giren şair, yazar ve yönetmen kişisi. Farsça ve türkçe külliyatını kütüphanemde barındırmaktan şeref duyduğum nadide kişilik.

Ayrıca çok bilinmese de 1962 yapımı ev karadır diye bir filmi vardır ki sinefillerin kesinlikle izlemesi gerektiğini düşünüyorum.
netflix yapımı ispanyol dizisi. sex and the city çakması öylesine izlemelik bir dizi.

Dizide güzel bir şey yok muydu diye soracak olursanız; lola karakterine can veren silma lopez’in memeleri güzeldi diyebilirim.

Ahan da fragman
Hep gazeteciler dayak yeyip, kameramanların mı kameraları kırılacak biraz da onlar dayak atsın dediğim kavga videosuna sahip über gazeteci.

Vallahi izledikçe ben rahatlıyorum.
Karantinada geçirdiğimiz şu günlerde bari mızıka “öttüreyim” diye youtube’da eğitim videoları ararken önüme çıkan harikulade blues ve jazz harmonica virtüözü.

Ayrıca brazilyalı olan Sfair, “dünyanın en güzel kadınları latin amerikalıdır” tezini de birkez daha kanıtlıyor.

Özellikle şu videosundaki doğaçlaması mükemmelin ötesinde bir şeydir.

hanım ablamız burada da taş gibi çalmış mızıkayı.*
Şiddetli akut solunum yolu sendromu ya da kısaltmasıyla SARS-CoV-2.

2019 yılında çin'İn wuhan kentinde ilk defa varlığı keşfedilen pozitif yönelimli ve tek iplikçikli RNA virüsü olan yeni tip bir koronavirüs.

Virüs ile ilgili güncel vakaları ve ölümleri şu linkten takip edebilirsin.
Kadınlar arasında aşırı kullanımının teşvik edilmesi gereken sütyengiller familyasının en değerli üyesi.

bu nanenin de zibilyon tane çeşidi varmış. Hatta bazısı puzzle gibi bir şey. Onun için yukarıdaki entry'mde doğru olan tek şey rahat olduğuymuş.

Ama v yakalı veya askılı bol tişörtlerinin altına bralet giyip de tarıça olamayacak a cup -en çok b cup- göğüslü kadın yoktur herhalde.

Bu arada Normalde ilk girdiğim entry'i editleyebilirdim ama başlık hortlasın istediğim için yeni bir entry girdim.*
Tamamiyle doğru(!) bir taktiğin sonucu ekranlarda görünmeme durumudur.

Benim aklıma 33 şehit denilince badem bıyıklı hatay valisi geliyor. Konvansiyonel medyada şehit haberleri verilirken devamlı bu valinin açıklaması da vtr'ye ekleniyor.

Eğer ülkenin cumhurbaşkanı da benzer bir açıklama yapsaydı kim takardı valiyi. 7/24 şehit haberlerinin içeriğinde rte'yi görürdük.

O zaman insanların rte'ye olan tepkisi iyice nefrete dönüşür, şimdilik azınlık bir grubun sorumlu tuttuğu akp genel başkanını daha çok insan sorumlu tutardı.
Yaklaşık otuz yıllık tecrübelerime dayanarak "Elde edememe duygusundan kaynaklanan illetli bir hastalık." Diye tanımlayabildiğim eylem.
dünyanın en karakteristik içeceği olma özelliğine sahip, Arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir tür alkollü içkidir.

En bilinen türleri ise scotch, irish ve bourbon’dur. Son olarak japanese whiskey de eskiye nazaran fazlasıyla meşhur olmaya başlamıştır. (bkz: hibiki)

Şimdi gelelim "benim" bu viski türlerini nasıl ve hangilerini tükettiğime. Örneklendirmeleri ise tamamen piyasada rahatça bulabileceğiniz viskiler üzerinden yapacağım.

öncelikle söyleyeyim ben viski tadımcısı değilim. vereceğim tavsiyeler tamamen damak zevkiyle alakalı. örnek vermek gerekirse, ben 'kelle paça' ve bilumum sakatattan nefret ederken öz kardeşim çok severek yiyor. durum aynı buna benziyor.

şimdi, ben bourbon ve irish whiskey'i çok severim. scotch ise eğer ki blended yani birkaç malt viskinin birleşiminden oluşmuyorsa yani malt bir viski ise severek içerim. iyi blended yok mu çok var ama ben biraz ön yargılıyım.

bourbon olarak türkiye'de fiyat performans ürünü olan jim beam'i tavsiye ederim. ama bulursanız wild turkey alın derim. irish whiskey olarak ise öncelikle bushmills veya tullamore dew eğer yoksa meşhur jameson da işinizi görür, içebilirsiniz.

scotch malt viskileri de fazlasıyla lezzetlidir lakin fiyatları 300-400 liralardan başladığı için ancak ayda yılda bir denk getirip içerim. bunlar arasında lagavulin kesinlikle favorimdir diye bilirim. ama glenlivet veya maccallan markaları da iyidir.

şimdi nasıl içildiklerine gelelim. bourbonlara buz konulabilir. ben tercih etmiyorum ama siz deneyebilirsiniz. lakin kırık buz olmasına dikkat edin. scotch malt viskilere ise aromasını açığa çıkartmak için birkaç damlayı geçmeyecek şekilde soğuk su damlatabilirsiniz. irish whiskeyler için belli başlı birşey yok. ama irlandalılaın buz attıkları da oluyormuş. aslında hiçbiri için belli başlı bir şey yok da viski tadımcılarının, aromaları daha iyi alabilmek için böyle içtikleri olmuş.

en önemli ve dikkat edilmesi gereken şey ise viski soğuk ve başka herhangi bir içecek ile karıştırılarak içilmez. kokteyl zevk işidir. hayatımda bir defa bile kokteyl içmedim. hatta o kadar ki tekila içerken bile limon ve tuz kullanmam. o zaman neden tekila içtim ki diye kendime sorarım. çünkü içtiğim içeceğin tadını alamam. bu da baklava sonrası su içmeye benzer. bütün lezzeti alır götürür.

öte yandan ben yukarıda anlattığım şekilde zevk alıyorum diye siz de alacaksınız diyemem. deneye yanıla kendi lezzetinizi keşfedeceksiniz.

son olarak ben sürekli jim beam veya jameson içerim diğer adını saydıklarımı param olursa veyahut yurtdışına çıkarsam alırım.

yukarıda adı geçen viskilerin hepsinin milyon tane çeşidi var. ben tabiri caizse hepsinin klasik olanlarından yani kolayca bulunabilenlerinden bahsettim.

jack daniel’s hakkında söyleyeceğim şey ise hiçbir viski türüne girmiyor ve tennessee whiskey diye geçiyor. Ben pek haz etmem kendisinden onu içeceğime jim beam içerim.

unutmadan! daima yolun yanlış tarafında olmanız dileğiyle.

not: sadece sarhoş olmak için içiyorsanız dilediğiniz gibi için.