akçay

/ 2
Akçay, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı bir mahalledir. Edremit merkeze 8 kilometre uzaklıktadır. Türkiye'nin ilk turizm beldelerinden biridir.
zeytinli rock festivali sırasında bulunduğum genelde yaş ortalaması yüksek bireylerin bulunduğu, yazın sabaha karşı sahil kesimi de olsa oldukça serin olan tipik bir ege şehri.
Buz gibi deniz suyuyla adı özdeşleşmiş tatil beldemizdir. Örnekler akçay'da ki suyun soğukluğuna göre verilir.
"Akçay, sevginin suya karıştığı cennet" sloganıyla belediyeleşmişlerdi
Denizi oldukça soğuk, pek gelişmemiş ama huzurlu bir tatil yeri. Lakin Allah korusun hastalanmayın.. hastaneler uzak, hadi gittiniz ilgi sıfır, acilde doktor olmuyor :) özel hastaneye gidiyorsunuz inanın devlet hastanesinden daha beter. Yani genel olarak gelişmemiş bir yer.
7 yıllık balikesir öğrenci hayatımda kafa dinlemek için bol bol kaçtığım yer. denizi buz gibi çünkü kazdağlarından gelen soğuk su dalgası denizde etkisini baya gösteriyor ama huzurlu bir yer, zeytinli rock festivalinin etkisiyle halkı gençleri çok sever. parkta sandviçle kahvaltı yaparken komşu teyzelerin amcaların çay getirip kahvaltınıza eşlik ettiği sıcacık bir yer bak duygusallaştım ne güzel anılar geliyor aklıma akçaya dair :) kamp yapmak için güzel yerler bulabilirsiniz akçayda, sahilden yürüyerek güre'ye geçebilirsiniz, zeytinli köyünden yukarı tırmanarak kazdağlarına, hasan boğulduya geçebilirsiniz.
20 sene kadar yazlari orada gecirdim uzun uzun anlatirim ama anlatacak bir seyi yok buranın, denizi soguk emekli tatil kasabası iste
Her ay istanbuldan motosikletle kactigim
Cok az kisinin bildigi yerlerinde kafa dinledigim Canim memleketim.
Denize girmeyi düşünenler için pek iç açıcı gelmese de gidip kafa dinlenebilecek sakin bir yer
kanyonlarını görmeniz gereken muazzam belde yazın nüfus 10 katına çıkabiliyor genelde japon turistlerin rağbet gösterdiği her köşe basında dondurmacısı bulunan denizden içme suyunun nasıl buz gibi ayaklarınıza değdiğini görebileceğiniz 35 derece de yüzerken sağ eteklerinde kar manzarası sunan muazzam belde tavsiye edilir emekli kenti olarakta bilinir ❤
/ 2