entry silinme nedenleri

/ 3
sevgili, sözlük entrysi silinen yazarlarımız ‘’neden benim entryim silindi’’ diye başlık açmamalıdır, biz isteriz ki oluşturulan bu ormanda hepimizin bi fidanı olsun ve o fidanlar ağaç olsun. Silinen entryleri tartışıp, konuşup tekrar canlandırabiliriz ; bunun için instagram sayfamız , facebook sayfamız , bir derdim var bölümü , iletişim bölümü ‘nden mesaj atarak bize bildirebilirsiniz.

1 ) format
1.a başlık : polonya
Entry :eu vatandası oldugum halde henüz gidemedigim ülke görmeye deger mi burası?
Burada önemli olan mevzu sözlüğün ne demek olduğunu hepimiz biliriz ( değil mi?) ; soru sorarak acil durumlar dışında entry yazmamalıyız, entrymiz bi tanım içermeli .
Doğrusu olabilecek : a )eu vatandaşı olduğum halde henüz gidemediğim ülke , görmeye değer yerlerini hakkında tecrübesi olan yazarlardan mesaj beklemekteyim
b) ‘’eu vatandaşı olduğum halde henüz gitmediğim ülke , gezilip , görülecek yerleri hakkında bilgi edinmek istediğim ülke.’’ Gibi.

Peki başlığı olmayan ve bilgi gerektiren bi entry nasıl yazacağız derseniz. örneğin ; body building hakkında kafanızda hiç bi fikir yok ve edinmek istiyorsunuz. ''body building nasıl yapılır ? '' ,''vücut nasıl geliştirilir?'' gibi başlıklar yerine o tanımı içeren ''body building'' , ''vücut geliştirme '' başlığını açıp; ‘’kollarımı büyütüp, göbeğimi küçültmek istediğim spor.bunu yapmamı sağlayacak taktikleri verecek yazarların mesajlarını beklemekteyim'' veya başlık varsa Body building başlığına girip entryleri okuyup, bilgi istediğiniz konuya yakın entry girmiş yazarlara mesaj atıp cevap alamaz iseniz başlığa ‘’kollarımı büyütüp, göbeğimi küçültmek istediğim spor. Kilo vermem konusunda yardımcı olacak yazarların mesajlarını beklemekteyim ‘’ yazarsanız formatı ıskalamamış olursunuz.

1.b başlık :ceza
Entry : maminimaminimaykrofonşov
Doğrusu olabilecek : 404 not found

1.c başlık : piknik bisküvi
Entry: Ciğerimi soktun yazar kardeş :((
Sözlük neydi ; sözlük tanımdı , sözlük emekti , sözlük bilgiydi.

2) uygunsuz içerik ;
Bununla ilgili ilk mahkeme tebligatımızı geçen gün aldık, hukuk departmanımız gerekli karşı yazıları hazırlıyor fakat bildiğiniz üzere otosansür türkiye’de artık o kadar yerleşti ki, karikatür dergilerinden tutun sosyal medyadaki insanlara kadar herkes otosansür yapar oldu . biz elimizden geldiğince bunlara direneceğiz ve silmemeye çalışacağız fakat sizin de bu konuda otosansüre girmeden ; olaylar için entrylerinizde kanıtlayıcı linkler,fotoğraflar vs kullanmanız ve insanlar,dinler,ırklar, milletler hakkında rencide edici içerikler girmemeniz önemli .
ayrımcılığın, sınırların, savaşın, sömürgeciliğin olmadığı bi dünya uğruna yaşamak nihai duygumuz.

3)imla ve türkçe hataları

Bu konuda entrylere müdahale etmemeye çalışıyoruz fakat elimizden geldiğince Türkçe kurallarına dikkat etmeliyiz. ayrıca türkçe’deki harflerin hepsini sözlükte kullanabilirsiniz. Tdk görevlisi değiliz fakat dilimizi korumak ve yaşatmak hepimizin görevi olmalı.
Ulu önderimizin de dediği gibi; ''Türk dilinin kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için bütün teşkilatımızın dikkatli, alakalı olmasını isteriz. ''

Yakında yapacağımız buluşma ve organizasyonlarda da bunları konuşma imkânına sahip olacağız, sevgiyle kalın.
Bazi editor ve admin kisilerin keyfi uygulamalari..
Eger tanim ve bilgi icermeyen bir entry yahut baslik silinecekse, o zaman bu duruma uyan tum baslik ve entryler silinmeli. Ayrica editorlerin entrylerine bakarsaniz cogu tanim ve bilgi icermeyen entrylerden olusuyor. Ayrica kufur ve hakaret iceren entryler girmis ama onlarin entryleri silinmemis. ikiyuzluluk? Adam kayirma?

imla ve Türkce kullanimi özeni isteyip noktalama isaretleri katli ve anlam bakimindan dusuk cumleler kurulmasi da buyuk ironi.

Son olarak, goygoy etiketi var iken espri, saka vs gibi entrylerin girilmemesini istemek sizce de abes degil mi? Goygoya girilen entry ne tur bilgi ve tanim icerebilir acaba? Merakimdan soruyorum..
1 aydır forum ile sözlüğü karıştıranlarla verdiğim savaşı yeni yeni desteklemeye başlayan sözlük sahaplarının açmış olduğu başlıktır.
her ne kadar biz de arada sözlük üslubunu kaçırabilsek de "evet dedi" isimli başlığımın sözlük formatında olmasına rağmen kaldırılması anlam veremediğim bir durum olarak kalmıştır.
çoğu zaman bariz bir nedeni olan eylemdir. evet ilk başta sözlüğümüzün bir formatı yoktu lâkin bazı girdiler var ki bu ne format ne sözlük bırakıyor. "@" şeklinde inciviarı yorumlar yazan mı dersin, başlık açıp forumda gibi entry girenler mi dersin. azıcık sözlük kültürü olan insanlar bunun yasak olduğunu ve hoş olmadığını bilir.
Genellikle, sözlüğün bir tanımlama, okuyan insanları bilgilendirme platformu, bilgi almak için de gerekli bir raconun olduğunu bilmeyen yazarların, "yea yönetim adam kayırıyor heaa" diye nitelendirdiği sebeplerdir. "Neden x kişisinin başlığı silinmiyor o zaman" sorusunun cevabını da, x kişisinin kurallara uyduğu için silinmediğini idrak etmesini temenni ettiğim yazarlar mevcuttur.
yakında silinmeyen entrylerim ile alakalı mahkeme emirleri alacağımı düşündüren başlık.
Boş boş konuşuyor, rahatsız ediyor, sınırları aşıyor, ince noktalara parmak basıyorsundur. Gibi gibi..
paris başlığı açıp entry olarak "pariste neler yapılır hadi beni aydınlatın" yazıldığında, yazar tarafından ortaya otomatik olarak konulmuş nedenlerdir aslında. bir de smiley kullanım alışkanlığı sözlüğe yansımıyor mu, piyuuu. kısacası, sebepleri yazarlar veriyor, yönetim sadece siliyor(swh)
İçerik girerken soru cümlesi kullanılmışsa örneğin başlık açıp entryye soru değil açıklama ve tanım girilmezse, Smiley kullanılmışsa (Smiley sözlük formatında yeri olmayan bir kullanımdır), başlık-entry uyumsuzluğu varsa, argo küfür kullanılmışsa entry'lerin silinmesi gayet normaldir. sözlük mantığını kavramak gerekir. forum, blog, habersitesi veya bu gibi şeylerle karıştırılmamalı.
"paris" başlığı varken "paris şehri" diye başlık açıldığında, eğer iki başlığa girilen içerikler benzer ise(başlık açmış olmak için başlık açılmış ise yani), sonradan açılan başlık ve entrysi silinir. eğer içerikler farklı ise, sonradan açılan başlığın entryleri ilk açılan başlığa taşınır. buna da sözlük dilimizde dallas'ı kıpkırmızı izlemekdiyoruz(swh) öyle demiyoruz, ancak, "benim televizyonum renkli" diyene, "ulan benimki daha renkli" der gidi başlığı olan konuya biraz daha(!) başlık açmak da biraz şov bence
/ 3