cumalıkızık

Unesco dünya mirası listesinde yer alan tek türk köyü. Dünyanın en dar sokağı olarak bilinen Cin Aralığı da buradadır. 2000'li yılların başlarında yayınlanan Kınalı Kar dizisinin de çekildiği yerdir.
Dizinin çekildiği konak şimdilerde Bulanlar Otel olarak işletilmekte. İlgi alaka harika, kahvaltısı yemekleri çok güzeldi. Sokaklarında Uludağ'dan gelen erimiş kar sularının arasında yürürken bulursunuz kendinizi.
28 yıllık bursalı olarak burayı unesco mirası listesine kimin hangi akılla aldığını birden merak ettiğim tarihi yerdir.
tanım: ayrıca bursa'da sentetik uyuşturucu tedarik edildiğini duyduğum semttir.

edit: dilmac uyardı, köy tarafında böyle bir şey olmadığını sadece değirmenönü muhitinde böyle şeyler olduğunu açıkladı. değirmenönü mahallesinin cumalıkızık'a uzaklığına şuradan bakabilirsiniz.
Bir zamanlar kınalı kar adlı dizinin çekildiği tarihi taş sokaklara sahip köy. Bir kaç senedir çok popüler.
Cin Araligi, kınalı kar'in çekildiği, köydeki zeminin kesme taşları yüzünden gezenlerin zar zor yürüdüğü ( ben de dahil) unesco tarafından dünya kültür mirasi listesinde olan Bursa ilinin yıldırım ilçesine bağlı bir köyü. Kahvaltı mekanların bolluğu (gözlemeler güzel oluyor), süs eşyaları satıcılarının her sokagi sarmış olması... kısacası gezin görün.
kalabalık arkadaş grubuyla gidilen, kahvaltısının bol bol olduğu (aynı zamanda domatesin salatalığın tadını alabildiğiniz doğal kahvaltı) bir çok fotoğrafa konu olmuş güzide yer
hizmet kalitesi yerlerde olan, köy kahvaltısı ayağına insanları dandik dundik kahvaltılarla öptükleri mekan.
özellikle hafta sonları araba parkedecek yer bulunamayan, insan kalabalığından yürünemeyen, bursa'nın bir köyüdür. hafta içi gidilirse tam keyfini sürebileceğiniz, harika fotoğraflar çekebileceğiniz, doğal ürünler satın alabileceğiniz, nostaljik, bozulmamış bir köydür.
popüler kültür kurbanı olmak üzere olan köy.
bozun orayı da bozun
sokakları ve atmosferi harika ama insanları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim