frankfurt am main

aslinda bu güne kadar baslik acilmamasi garip
Bu sehir öyle biyerdir ki istersen eski kültür mirasi binalar müzelerde kaybolursun istersen nehir kiyisina inip yürüyüsünü yapar cimlere uzanirsin istersen eglencenin dibine vurmak icin o mekan senin bu mekan benim gezersin istersen bahnhoff un oralardaki genelevlere gidersin
Kisacasi bir sehirde ne ararsaniz o vardir
Almanyada köln den sonra en iyi sehirdir bana göre
Mutlaka gelmelisiniz
tam merkezi tren istasyonundan çıkıp girdiğiniz ilk caddenin red light district olduğunu görünce dumura uğratan şehir. belli bir saatten sonra bahsi geçen bölge oldukça tehlikelidir. bir kış (zira para karşılığı yapılan o "faaliyet"e hayatımda katılmadım,evlerden ırak) ısınma maksatlı gezmişliğimiz vardır malum binaların içerisinde, civar şehirlerden birinde yaşayan kuzenimle :)
ayrıca şehrin havalimanı ve bölgenin bir nevi aktarma merkezi olan,dünyanın en büyük ikinci , avrupanın ise en büyüğü fraport buradadır.
Havalimanı devasaldır.bu yüzden havalimanın içinde terminaller arasında kendine özgü raylı sistem vardır.ayrıca yer yön duyunuz iyi olsa dahi tüm o haritalara rağmen havalimanında rahatça kaybolabilirsiniz.
bahnhoff'un hemen arkadasinda kaiserstrasse, taunus strasse gibi red light bolgesinin bulundugu, kimine gore tehlikeli, kimine gore turistik mekanlari bulunmaktadir zira hostellerin bir cogu bahnhoff'un hemen arkasinda bulunuyor. Frankfurtta o kadar cok gokdelen bulunur ki kimileri kucuk manhattan diyor. Hatta central park tarzi bir parkida var. Tren aktarma merkezi ve havaalani inanilmaz buyukluktedir. Genellikle finans sehri oldugundan dolayi eglence mekanlari cok elit ve cogu cok pahali yerlerden olusuyor. Garip bir girdap seklinde bir avm'si var gezilecek yerlerden biri olarak. Aklima gelenler bunlar simdilik, geldikce editlerim.
arkadaşlar bu şehre gidenler bilir şehir boylu boyunca sidik kokuyor. hele metroları. bak yine midem bulandı ya. rezaletül rezalet.
Ilk yurtdisi tecrubeme ev sahipligi yapmis yerdir.havaalanina ilk indigimdecok sasirmisti manyetik tren felan cok havaliydi. Zeil caddesinde 2 gun gezebilir eski ve yeni yapilarin arasinda basiniz donebilir. Bu cadde de bir adette opera binasi bulunmaktadir. Bolca cafe ve dunya mutfagi bulunur. Sokaktan kolayca nehir kiyisina ulasabilirsiniz.
içerisinde bolca iş merkezi bulunduran, şehrin içinde pek bir gezilecek yeri olmayan akşam belli bir saatten sonra ölen almanya'da bulunan sıkıcı bir şehir.
nehir kıyısında bulunan, gelir düzeyi yüksek, lüks, kaliteli bir almanya şehridir.