müze ziyareti

Kesinlikle bulunduğunuz şehirde ve gidilen her yerde gezilecek görülecek yerlerin en başında geliyor.Müzeler heykel sanatı,ünlü eserler,tablolar ve arkeolojinin kalbi yerler.Tarihte eskiye gidip o dönemin maddi manevi ruhunu,sanatını anlama adına velinimet.Ankara'ya yolunuz düşerse İlk olarak;
Anadolu Medeniyetler Müzesi
Erimtan Müzesi
Resim Heykel ve Etnografya müzesi
Pul Müzesi
Mta Tabiat Tarihi Müzesi
Roma Hamamı (Açık Hava Müzesi) Şiddetle tavsiyemdir gezip görmeden geri dönmeyin..
(bkz: müzekart) almak için en iyi sebep. çünkü tüm müzeler ücretsiz bir sefer aldıktan sonra.
bizden önceki medeniyetleri inceleyebilmenin en pratik yoludur müze ziyaretleri. nereden nasıl geldiğimizi görmemizi sağlayan yerlerdir. antik şehirler müze kapsamındadır ve yeni bir binada sergilenen tarihi eserler yerine o antik şehir içindeki yerinde görmeyi tercih ederim her zaman. insan o sokaklarda kaybolur. düşünsenize kleopatra'nın yüzdüğü denizde yüzüp büyük iskender'le buluştuğu yerde yürüseniz.
O kadar büyülü bi olay ki. Prehistorik döneme ait eserler varsa bide gözyaşları ile gezerim o müzeyi.. tarih güzeldir..
Yıllardır bahar-yaz aylarında yağmurlar başlayana kadar sürekli İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesinde bankta oturup kitap okurdum. Dünya üzerinde bana orası kadar huzur veren başka bir ortam olmadı. İnşaat haline ait fotoğraflara bakıp yanımda Osman Hamdi Bey oturuyormuş gibi binayı izlerdim uzun süre ve her seferinde. Ab-ı hayat çeşmesi'nin yanına gidip oradan suların aktığı günleri düşünüp hayıflanırdım göremedim diye. müze ziyareti eğer isterseniz sizi geçmişe götürür, ve zamanda yolculuğun mümkün olduğunu anlarsınız.