müzekart

/ 3
Müze ve Örenyerine ücretsiz ziyaret imkanı sağlayan, alındığı tarihten itibaren 1 yıl geçerli yüksek güvenlik özelliklerine sahip karttır. olmazsa olmazlardan mutlaka sahip olunması gereken, memleketin her yerinde geçmesi için yapılan güzel bir şey. Bir sefer efese gittiğimde kitlediler hala cüzdanımda durur.
eğer benim gibi devamlı müze vs. egziyorsanız çok faydalı bir kart. aynı işi işbankası maksimum kredi kartı ücretsiz yapıyor. kullanmaya başladığınız an çalışmaya başlayan kartla bir ay süresince müze kartın geçerli olduğu her yere girebiliyorsunuz. bir ayla sınırlı olması çok üzücü.
kültür ve turizm bakanlığına bağlı müzeleri yılda iki kez ücretsiz ziyaret etme olanağı sağlayan kart. 50₺ gibi bir fiyatı var. sadece ayasofya müzesine kartsız girişin 40₺ olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda gerçekten çok kârlı.

iş bankasının iş’te üniversiteli kredi kartı ise yılda her müzeye bir defaya mahsus ücretsiz giriş hakkı tanıyor.
Türkiye'de bu müze karta sahipseniz Özel müzeler dışında her ören yerini ve devlet müzelerini gezebilirsiniz. Ülkemizde böyle güzel bir uygulama var. Fakat hala müzeler boş . Umarım herkes avm yerine müzelere gitmeyi tercih eder.
ülkemizde özelleştirilmeyen kurum sayısı gittikçe azaldığından dolayı beni tereddütte bırakan karttır
Her sene yeniden aldığım karttır, sırf Ayasofya için alıyorum.
40-50₺ yazanlar olmuşta geçenlerde Olymposa girmek için 20₺ ye almıştım hâlâ cüzdanımda durur
Milli Eğitim Bakanlığı ile özel ilk ve orta öğretim okulları geçerli kimlik kartını haiz öğretmenler, 18 yaşın üzerindeki öğrenciler için indirimli Müzekart fiyatı 20 TL olarak uygulanır.
50 tl giriş ücreti olan müzeler varken kullanilmasi çok mantıklı olan karttır. fazla uzun bilet kuyruklari beklemeden giriş kolaylığı sağlıyor. fakat bolca turistik alan bir aradaysa illa bir tanesinde bu kart gecersiz oluyor ve ücret vermeniz gerekiyor.
her yıl güncelleyerek kullanabileceğiniz kart. bence bulunması biraz kişisel teşviğe de neden oluyor. cüzdanımda görünce yanıbaşımda ne bebekler var gidip görmüyorum diyorum. kendimi dışarı atıyorum.
Öğrencilere 20 lira karşılığında veriyorlar. sadece öğrenci kartıyla gişeden alabilirsiniz. Pişman olmazsınız. Aldığınıza değer.
/ 3