trafi

bu uygulama benim özellikle İstanbul'da kurtarıcım.
Olay şu, bu uygulmaya nereden nereye gideceğinizi yazıyorsunuz, hangi gün hangi saatte gideceğinizi de belirtiyorsunuz. daha sonra o size hangi toplu taşımayla nasıl kolay ve ucuz gidebileceğinizi söylüyor.
türkiye ; istanbul,ankara,izmir ve bursa'da
letonya ; riga
litvanya ; vilnius,kaunas,Klaipeda,Siauliai,Panevezys
estonya ; talin
brezilya ; Rio de Janeiro, Sao Paulo
endonezya ; cakarta
tayvan ;Taipei 'de kullanabileceğiniz a noktasından b noktasına toplu taşıma ile nasıl ve ne kadar sürede gideceğiniz gösteren cep telefonu ve web uygulaması.
Istanbulda üniversitede okurken hayat kurtarıcımdı. Bazen mobiett ile birlikte iyi bir ikili de olabiliyor.
bakmadan neredeyse evden çıkmadığım uygulama. hiç bilmediğiniz bir yere gidecekseniz sıraladığı alternatifler ile yolunuzu çok kolay bulabilir, gerekirse otobüste anlık durak takibi bile yapabilirsiniz.
Istanbul gibi bir keşmekeşi, evinizin odalarinda geziyormuşcasına kolaylaştıran ulaşım dalında kanımca en yararlı uygulamadır. Web versiyonu da bulunmakla birlikte genelde mobil versiyonu hayat kurtarır.
Google map'e çok iyi bir alternatif. Bir çok ulaşım aracını listeliyor ve gitmek istediğiniz yer için size güzergah sunuyor. Kaç dakikada, nereye, nasıl gideceğinizi belirtiyor Google map yol tarifi gibi. Tek eksiği minibüslerin ve sarı dolmuşların olmaması. Akbil basılan araçlarla yol tarifi veriyor sadece. (metro, tramway, marmaray, otobüs, vapur vb) İstanbul dışında kullanılamamsı kötü. Şehir dışına gidince ona buna sora sora bir yerlere gitmek büyük zaman kaybı ve yanlış yönlendirme sonucu da çok sinir bozucu olabiliyor.
Bulunduğunuz konumdan, gitmek istediğiniz yere en rahat nasıl gidebileceğinizi gösteren, bazı ülkelerde ucuz otobüs bileti alıp, tasarruf etmenizi de sağlayan bir mobil uygulamadır.

Örneğin; litvanya / vilnius‘da otobüsler 1 euro ancak trafi uygulaması üzerinden kartınızla bilet almak istediğinizde yalnızca 65 cent.