yola çıkmak için gerekenler

/ 6
herkese iyi günler sayın travellerlar,erasmus ustaları hayatımda yalnız 1 kez lisede bir program sayesinde 1 haftalığına yunanistan'a gitmiş biri olarak sizleri hayranlıkla takip ediyorum yazılarını okuyorum lise hayatı boyunca "ölü" diye hitap edilen yataktan kalkmak istemeyen ben artık dünyayı olmasa da bir ucundan tutup avrupayı gezmek istiyorum ama ne bir deneyim nede gerekli bilgi var her yoruma her öneriye açığım, kendimi hep koalaya benzettim hayatım boyunca artık bir leylek olup göçmek istiyorum :) birmiskinkoala yardımlarınızı bekliyor.
bir miktar para, cesaret ve istektir bence. çanta, çadır falan hallediliyor zaten.
içte istek kabarması gerekli bence. çevremde ki insanların yola çıkması için her şeyi hazır istek dışında. yıllardır uyandırmaya çalışıyorum içlerinde ki özgür yoldaşı
içimde istek olduğunu varsayıyorum hayallerimde türkiye'de bir gelecek kurmak yok çünkü en azından trailer tadında bir avrupa gezintisi yapmak geleceğim hakkında yön belirlememe yardımcı olur diye düşünüyorum ancak nereye başvurmam gerek prosedür ne hiç bir fikrim yok ve yolculuk için gereken eşyalar vs daha önce yola düşmüş herkes deneyimlerini ve gözlemlerini paylaşırsa sevinirim.
Önümde bulunan 4 ay süreyi atladıktan sonra şu Türkiye'yi gezme hayalim gerçekleşecek ama ilk defa çıkacak olanlara daha doğru bir tabir ile çıkmak için son adımda olup bir türlü evin kapısını kapatıp çıkamayanlara selam olsun!Sizi gayet iyi anlıyorum.Belki ailevi sebepler belki maddi konular hiç yoksa bile zamanı bahane ederiz.Hepimiz aynıyız aynıydık.Şuan instagram da ya da YouTube da gördüğünüz hiçbir gezgin bir anda yapmamıştır bunu.Ama bahanelerine de son vermişlerdir. Siz de bunu yapabilirsiniz size güveniyoruz.Ailenizi işinizi bir yere atın demiyoruz sadece gezmek için o ilk adımı atın.Siz YAPARSINIZ BEN SİZE GÜVENİYORUM.

EDİT :ARKADAŞIM BU GRUBU SEVİYOR SÖZLÜĞÜ SEVİYOR ONA VE ONUN GİBİ OLANLARA MOTİVASYON OLSUN DİYE YAZIYORUM.
haritayı aç ve gitmek istediğin yerleri işaretle o yerler hakkında biraz araştırma yap sonra gerisi gelecektir
/ 6