bir insanın gezgin olduğunu anlamanın yolları

/ 2
kızlar için kesinlikle bohem tarz etnik desenli şalvar ve basic askılı bir t-shirt kombosu yeterlidir.

edit: link ölmüş, kaldırıldı
içindeki gezme isteği, gezip gördüğü yerlerden öğrendikleri, gezmek üzerine plan yapıp yapmadığı...
her şey bitip de rutin ve sıkıcı hayata dönüldüğünde her an akla gelen ‘ah şu çantayı alıp da çıksam’ düşüncesi, insanın ne kadar gezgin olduğunun çok büyük bir göstergesidir.
Dış görünüşle veya çok yer gezmekle gezgin olunmuyor.
Gezgin olmak için bakarken görmek gerek. insanları sevmek, önyargılı olmamak gerek. Doğayı kirletmemek, tarihe sanata kültüre saygılı olmak gerek.
kıyafetinden, gittiği yerlerden, çekildiği fotoğraflardan veya yaptığı paylaşımlardan anlaşılmaz. gezdiği yerlerden ne kadar verim aldığıyla anlaşılır. yeni yerler keşfetmek, ruhunu dinlendirmek, ufkunu açmak için geziyorsa gezgindir. bu,konuşmalarından da anlaşılır zaten. ha eğer gezdiği yerleri dört gözle gezmek yerine instagrama post atmak için geziyorsa ben ona gezg(d)in demem.
dünya görüşünden ve kafasında gereksiz bilgi tutmayarak tüm gerekli şeyler hakkında bilgisi olmasından anlayabiliriz bence.
Gezen insan yanında az yük taşıyan insandır. Yeni yerler, kültürler keşfetmeye aç aynı zamanda farklılıklara alışık olan insandır. çok gezdiği için girdiği farklı ortamları yadırgamaz.
Dolayısıyla daha az materyalist ve açık görüşlü olması bir ipucu verebilir.
/ 2