gönüllülük esasıyla çalışılabilecek yerler

türkiye doğal alanlarıyla ünlü bir ülke. haliyle bu doğal alanları korumak için ve ekolojik denge hakkında halkı bilinçlendirmek üzere bir çok tesis kurulmuş. bu tür yerler ise felsefeleri itibariyle sadece gönüllü esasına çalışarak kendilerini idame ettiriyorlar. gönüllüler doğaya ve ekosisteme faydalı olmanın hazzını yaşarken kendisi gibi bu felsefeyi benimsemiş insanlarla tanışma fırsatı elde etmiş oluyor. böylece bu tür yerler hem sosyal, hem de insanlık bilinci açısından oldukça çekici yerler haline gelmiş oluyor. bazıları şöyle;


deniz kaplumbağları, caretta carettaların korunması ve neslinin devamını sağlamak amacıyla sahillerde yumurtlama dönemlerinde yardımcı oluyorsunuz.
http://dekamer.org.tr


ekolojik çiftlik anlayışını benimseyebileceğiniz çiftlik ağının yer aldığı bir site. bu çiftliklerde gönüllü çalışabilir kendi yetiştirdiğiniz sebze, meyveyi yiyebilir, kendiniz sağdığınız ineğin sütünü içebilirsiniz. doğaya yaklaşmak, öğrenmek ve anlamak isteyenler için ideal.
http://www.tatuta.org


ayder tarafından kurulan düşler akademisi istanbul ve kaşta bulunuyor. kaştaki harika ve büyük bir tesis olmakla beraber içerisinde sanat, felsefe, yoga, engelli arkadaşlara ilgi, yemek, ekolojik bilgi ve dahasını içinde barındıran harika bir yer. istanbuldakinde ise vokal, ritim, dans, resim, film, fotoğraf, enstrüman, tasarım gibi sanat atölyeleri ve kamp projeleri yer alıyor.
ayder.org.tr

lisinia ise hayli ilginç bir projeye ev sahipliği yapıyor. burdur gölü karakent köyü civarlarına kurulmuş olan alanda yaban hayatı rehabilitasyon merkezi bulunuyor. girişimcisi uzun yıllardır türkiye yaban hayatına gönlünü vermiş ve dünya çapında ziyaret edilen ve benimsenen bir bölge olmuştur.
www.lisinia.com


sert koşulara sahip karsta yer alan doğadaki kuşları hareketlerini ve davranışlarını anlamak için halklama sistemi kullanan kuzey doğa derneği burdaki yaban hayatı yaşatmaya çalışıyor.
https://www.kuzeydoga.net


ben şahsi kanaatimce bu tür yerleri çok faydalı buluyorum. zaman, ekonomik ve humanity adına. şahsen bir yerde çalışıp para biriktirip daha sonra onu harcamak için başka bir yere müşteri olmak yerine zinciri kırarak hem tatil yapabilirim hem para harcamam hem aynı yolda olduğum insanlarla tanışır hemde insanlık adına bir şey yaparım. üstelik zamandan tasarruf, daha ne.
üstteki girdiye ek olarak, dekamer'in alt kuruluşları da var antalya'da, adana'da ve mersin'de bulunuyorlar. bu yaz deneyimledim ben de ilk defa. biraz yorucu evet ama ilk yumurtayı eline aldığın, ilk kaplumbağayı markaladığın ve ilk yavruyu denize bıraktığın anların tek bir saniyesini unutmayacağına ve para verseler o anları değişmeyeceğine eminim. eğer denemek istiyorsanız sosyal medya hesaplarından ya da internet sitelerinden girip başvuru yapabilirsiniz. eğer sorunuz olursa seve seve cevaplarım.
ayrıca wwf'de evlat edinme adı altında bağış yapabiliyorsunuz.
wwf gönüllü olun

dekap instagram
dekap facebook

ekad
ekad instagram
sokak hayvanları ve fakir insanlar için yemek dağıtımı yapan yerler olabilir. sizi kırmadan alacaklardır işe zaten.
ben avrupa gönüllü hizmeti yapıyorum ve şu an ispanyadayım 1 yıllığına gerçi 4 ay kalmış... bunuda değerlendirin herşeyi ödüyor ab ve bizim ab bakanlığı, kalacak yer, yemek parası, cep harçlığı, uçak biletleri ve 17-30 yaş arası herkes katılıyor... bilenler elbet vardır bilmeyen yazsın google araştırsın.
Üniversitede TOG var. Toplum gönüllüleri vakfı. Hem eglenceli bir yer.
kayseri. bu güzide şehrimizde "para isteme canımı iste" şeklinde süregelmiş kadim bir inanış vardır. bu sebeple kayseri'de para istemez gönüllü olarak çalışırım derseniz her kapı sonuna kadar açıktır.