devlet

konuyla ilgili 6 entry daha
devleti oluşturan unsurlardan biridir vatandaş. vatandaş olmadığı zaman devlette var olmaz. vatandaşın kendi benliği ile kurduğu bu yapıya devlet denir.devlet sosyalizmdir, devlet komünizmdir, devlet kapitalizmdir. devlet bütün siyasi görüşlerin toplamıdır. bu teoride vatandaş devletin ta kendisiyken vatandaşın siyasi görüşleri de aynı anda bu devletin de siyasi görüşü olmaktadır. bu görüşlerden çoğunluğu elinde tutan görüşe iktidar ve bu görüş biçimine demokrasi denir.

bu tanımdaki devlet tanımı şuanda üzerinde yaşadığımız dünyanın siyasi görüşüdür. çünkü dünya ülkelerden oluşan bir yapıdır. doğayı kainatı tanrıyı karıştırma şimdi hemen atak yapma dünya ateş su toprak ve hava elementlerinden oluşan fizikle biyoloji ile kimyayla botanikle üstüme gelme siyasi birşeyler konuşuyoruz ahmet kayanın dediği gibi

titrek bir mum alevinin havaya biraktigi bulanik bir is,
ve goz gozu gormez bir sis degildik biz
beni bilimle anla iki gozum, felsefeyle anla,
ve tarihle yargila...

soyut olayların somutu nasıl etkilediğinden falan yani senide unutmadım felsefeci kardeşim neyse sen yinede (bkz: eğitim sisteminin ortadan kaldırılması) bu başlıkta falan biraz takıl öğren birşeyler yap yani senden beklentimiz bu siyasi görüş falan dedik hani devam edelim.

Nihat Genç'in deyimiyle "isyanı olmayan bir insandan, kavgası olmayan bir insandan, insan olabilir mi ? demokrasi isyanların rejimidir. kavgaların rejimidir. çıkacaksın hakkını isteyeceksin. hak dediğimde babanın atanın dünyanın sana verdiği "topraktır" bu toprağa sahip çıkamıyorsun. (bkz: çarpık kentleşme), (bkz: devletlerin orman katliamları) v.s. bence bu konuşmayı burada bitirmeliyiz.